Nicușor Tătărucă

Nicusor Tataruca
  • Constructor structuri lemn, Tratarea lemnului HDG Group, România

Pasiune, dedicare si multa perseverenta!
Așa as numi aceasta noua etapa care a început in 2001, an in care am decis sa plec in Italia, pentru o schimbare radicala a tot ce era la acel moment, aici in România.
Acest domeniu al construcțiilor pe structura din lemn, era ceva nou pentru mine, pentru ca nu am profesat pana atunci ceva legat de lemn.
Angajatorul de atunci a observat aceasta dorința a mea, de a mă implica activ in cunoașterea sculelor, desenelor tehnice după care se lucra si m-a susținut in acest sens.
Am început cu lucrări simple gen pergole, foișoare si alte structuri de acoperire. S-a trecut la o alta faza, in timp, construcția de acoperișuri si case. Toate acestea erau proiectate cu lemn lamelar, care oferea un aspect deosebit construcției respective.

In momentul când am decis, datorita unor situații care nu mă caracterizau, am decis sa fiu pe cont propriu. Am urmat cursuri in urma cărora am obținut atestat, pentru acoperișuri si case ecologice pe structura din lemn. Am urmat si alte cursuri pentru anveloparea construcțiilor.
Aceasta informare continua mi-a dat satisfacția unei noi pasiuni. Lemnul acest material poate oferi într-adevăr, daca este cunoscut bine, satisfacții si poate deveni o pasiune.
Am învățat sa construiesc dar mai lipsea ceva pentru a oferi servicii complete. Protecția durabila a construcțiilor.

Respectarea mediului este prioritara in tot ce fac si am decis sa lucrez numai cu materiale prietenoase cu natura, reciclabile si sa nu fie dăunătoare operatorului. După multe încercări am avut plăcuta ocazie sa cunosc persoane dedicate prin activitatea lor, respectării cu un deosebit respect a mediului ce ne înconjoară. Firma HDG Group din Sissa Italia, care produce toată gama completa pentru recondiționarea, tratamentul si mentenanța suprafețelor din lemn, piatra, cărămida, marmura.
Datorita acestui colectiv, care au văzut interesul meu, prin cursurile urmate in cadrul firmei, in urma cărora am obținut atestatul, dar si onorabila datorie de ai reprezenta in România, Republica Moldova.

Am fost prezentat pentru realizarea unor proiecte si pot aminti unul cel mai deosebit din punct de vedere al volumului de lucru, șantierul din zona afectata de cutremur Aquila.
In condiții vitrege se lucra contra cronometru, dar am reușit sa termin la timp cei 3400 mp de CLT (cros laminated timber) cărora le-am aplicat tratamentul necesar
In momentul când am considerat ca sunt pregătit profesional, am decis sa mă întorc acasă. Între timp am luat legătura cu diverși arhitecți, firme constructoare de case pe structura din lemn, cu care am colaborat.

Proiectul cel mai mediatizat la care am participat, printre altele, a fost casabuhnici, prima casa certificata din România si a opta din lume.
Lucrările prezentate momentan pe Facebook, au început sa prezinte interes pentru calitate, pentru produsele ecologice si pentru un personal calificat, care se implica responsabil la proiectul încredințat.