Află cum îți poți construi propriul
Dom Geodezic
Summit 2021
08 – 16 Octombrie 2021
Gratuit • Online • Live
Înregistrează-te pentru a participa la summit.
Pregătește-ți agenda și pixul!
Vor fi 9 zile pline de informații concrete alături de specialiști în domeniul construcțiilor de domuri geodezice. Summit-ul se desfășoară în limba română. Între timp, noi te ținem la curent cu detalii legate de summit.
Ne bucurăm să anunțăm primul Summit Online din România, dedicat Domului Geodezic. Un eveniment ce reunește constructori, furnizori și specialiști în domeniu.
În cadrul summit-ului ne dorim să oferim cât mai multe informații care sa te familiarizeze cu acest tip de construcție și de ce nu, chiar să îți poți construi propriul tău dom.
Din dorința de a aduce la un loc informații și experiențe ce completează ideea de construcții de domuri, a luat naștere SUMMIT-UL Domul Geodezic 2021. Este un eveniment prin care îți aducem laolaltă, în cel mai ușor mod cu putință, claritate, informații concrete, studiate și testate de la constructori cu experiență de ani buni în această nișă și furnizori de materiale. Cu toții se întâlnesc aici să-ți vorbească despre experiența lor, materiale folosite și multe alte informații cate îți vor fi de folos.
Ne dorim ca informațiile pe care le vei primi să-ți scurteze drumul către domul visat, să îți faci călătoria cât mai eficientă din punct de vedere al timpului, banilor și mai ales, să fie o etapă în viața ta de care să te bucuri cât de mult poți.
Ce este domul geodezic?
Domul geodezic, este o construcție ce se deosebește de construcțiile clasice îmbinând aspectul sferic, consumul redus de energie și materiale, rezistența și senzația de libertate.
Domul, așa cum îl cunoaștem în ziua de astăzi a fost inventat de arhitectul american Richard Buckminster Fuller, ceea ce a adus o contribuție domului geodezic ecologic.
Este alcătuit din triunghiuri îmbinate între ele formând pentagoane și hexagoane, creând o formă sferică. Datorită formei, oferă o rezistență foarte mare la cutremure, vânt puternic și încărcări de până la 20 de tone. Are o acustică impecabilă și o senzație de spațialitate, ceea ce aduce o mai mare creativitate locuitorilor.
Această formă oferă o ventilație uniformă, aerul circulă de jos în sus ca un thor, în acest mod se reduce umiditatea și se menține o temperatură constantă în interior.
Domurile pot fi construite, în general, pe structuri metalice sau de lemn, cu sau fără conectori (siteme de prindere metalice ce ajută la îmbinare lemnului). Avantajul acestor construcții este că pot fi realizate de unul singur folosind puțin material, chiar și cu unelte rudimentare, clasice.
Domul geodezic poate fi folosit în foarte multe arii, precum:
- Casă
- Seră
- Foișor
- Cameră de hotel
- Anexă
- Pergolă
- Bungalow
- Sălă de activițăți
- Cafenea
- Loca de joacă pentru copii
- Refugiu montan
- Cladire de birouri
- Sală de evenimente
Un dom aduce cu el și beneficii spirituale care ne ajuta la echilibrarea celor două emisfere cerebrale și la conectarea cu energia cosmică, creând astfel o stare de relaxare și echilibru.
Inspirat din tradițiile ancestrale, forma sa ne duce cu gândul la pântecul mamei, la conexiunea cu pământul și la sentimentul de armonie, unde ne simțim în siguranță.
Domul geodezic poate fi casa unde îți găsești liniștea, unde te relaxezi și te simți în largul tău, locul la care majoritatea oamenilor visează.
Când suntem hotărâți și știm ce vrem, când avem în minte imaginea casei perfecte nimic nu ne poate opri să o transformăm în realitate. Și totuși, anumite momente pot aduce provocări și evenimente neprevăzute legate de construcție, materiale, calitatea acestora, natura lor, complexitatea lor. De aceea poate că este benefic să știm că există specialiști care ne pot sprijini cu sfaturile lor în această alegere, că avem pe pe cine să ne sprijinim în această călătorie.
Onorarea naturii
Și nu în ultimul rând vorbim și despre onorarea naturii. Deși piața nu ne oferă încă o varietate mare de materiale de a construi 100% ecologic și sustenabil, facem eforturi pentru a promova folosirea materialelor ecologice, biodegradabile și reciclabile în măsură cât mai mare.
Avantajul acestor structuri este că nu necesită neapărat fundație. Arhitectura domurilor geodezice se îmbină armonios cu natura, indiferent de întrebuințarea acestuia.
Cine ne vorbește?
Constructori, furnizori și specialiști în domeniu îți vor împărtăși informații valoroase pe parcursul Summit-ului.
Invitați confirmați.
În curând se vor alătura și alți invitați.
Invitații și programul Summit-ului final pot fi supuse modificărilor.