Blog

  • Interviu online cu Ioan Mihuț – Află cum igrasia, una dintre aparițiile cele mai neplăcute și dăunătoare sănătății, poate fi înlăturată sau prevenită
    Domnul Ioan Mihuț, inginer chimist, Director și cercetător la Carboref SRL România. vă prezintă în detaliu toți pașii necesari pentru prevenirea igrasiei, precum și ce putem face în cazul unei structuri deja construite.
  • La nevoie, se poate locui mult și bine într-o rulotă
    Dormitul și gătitul sunt cele mai mici probleme când vine vorba de o astfel de locuință. O masă decentă și un somn bun se pot atinge fără prea mare efort
  • Lâna, un material natural versatil, folosit la izolarea mașinilor van, cu scopul de a fi transformate în locuințe
    Un material natural versatil și ușor de lucrat cu el este lâna. Pe lângă domeniile uzuale, despre care ați auzit că se folosește, cei de la LanaTerm au primit solicitări pentru folosirea lânii și în scopuri mai rar întâlnite. Cum ar fi ca izolator termic în cazul mașinile tip van. Aceasta, cu intenția de a fi transformate în locuințe, cel puțin temporare.
  • Alpiniștii de domuri … Ai escalada un munte? Dar un dom? 🙂
    Domurile de cățărat putea fi o soluție pentru atunci când vrei să fii în aer liber, să te bucuri de puțină adrenalină, să îți folosești cam toți mușchii și totodată sa fii în siguranță. Cum ar fi să fii un alpinist de domuri?
  • Domul geodezic și diversitatea în care poate fi folosit
    Pensiunile, hotelurile sau glamping-urile se găsesc deja pretutindeni în lume, având priveliști minunate, care te fac să vrei să te întorci înapoi în acele locuri de poveste.
  • Casă din saci de pământ – ecologică și economică. Pe scurt: EARTHBAG
    Emil NUNA, una dintre persoanele care a construit o minunăție de casă de vacanță din saci de pământ în urma cu 4 ani, susține că tehnica este foarte bună și că dacă ar fi să o ia de la început ar adopta-o din nou.
  • Interviu cu Adrian Butuc (2) – Când simplifici găsești variante mai bune
    La acest moment, ce a de-a doua variantă este cea pe care o folosește, pe care el o consideră viabilă, mergând totodată cu ideea sa, că atunci când simplifici găsești variante mai bune.
  • Natura și domul geodezic
    Domul îmi creează sentimentul de siguranță, care mă învăluie și mă face să simt că aparțin acelui loc, mă face să mă simt ACASĂ.
  • Comunitatea, locul unde oamenii se simt „acasă”
    În fond, vrem sau nu vrem, ne place sau nu, trăim în comunități. Fie că este vorba de familie, de școală, de blocul în care locuim, de satul/orașul, țara, continentul, planeta în care trăim. În funcție de reperul la care ne raportăm putem spune că facem parte dintr-o comunitate în fiecare clipă a vieții. Cum ar fi să-ți poți alege conștient comunitatea din care faci parte?
  • Interviu cu Adrian Butuc – Domul, simbolul perfecțiunii
    Casa cea mai potrivită pentru om ar trebui să fie inspirată din mediul natural atât ca formă cât și materiale, este de părere Adrian Butuc.
  • Cum putem aduce răcoarea în casă pe vreme de caniculă și căldura pe timp de iarnă?
    Izolația termică naturală din fibre de lemn este ignifugată, nu degajă emisii de noxe, reglează umiditatea aerului în interior, te protejează la arșița verii si de răcoarea iernii
  • Dacă cer ajutor sunt un om slab sau… doar un om? 🙂
    Poate că prea puțin ne este clar că, de fapt nimeni nu este în competiție cu nimeni, că fiecare are locul său, unic. Că toți suntem unul, de fapt. Nu suntem nici mai buni nici mai puțin buni decât ieri, alaltăieri, acum 10 ani. Suntem doar diferiți, în altă etapă, poate altă viziune, alte abilități.
  • Ce mi-ar fi plăcut să știu despre voluntariat?
    Ce perspective am eu despre voluntariat/clacă acum?Prin voluntariat îți dai voie să greșești, să înveți, să testezi. Ai posibilitatea să testezi ce crezi că ți-ar plăcea să faci în viața de adult, te poți ajuta prin acțiunile de voluntariat să vezi ce ți se potrivește în materie de studii, cursuri, activități pe care le vei urma cel puțin o perioadă din viața ta, ca să-ți genereze bani pe măsura energiei depuse, desigur.
  • Varul, aliat de nădejde în construcția și finisarea caselor vii
    Cu totii îl cunoaștem, însă puțini știm ce este cu adevărat varul şi care este procesul de fabricare al acestuia.Îl numim tradițional deoarece piatra care este adusă din muntele de carieră din Bicaz Chei, Jud Neamț, de la o anumită cota înălțime, este o rocă ce nu conține săruri, fiind ideală pentru var.
  • Vopsea ecologică pe bază de… făină 🙂
    Vopseaua ecologică pentru lemn, numită și « vopsea suedeză » sau « vopseaua pe baza de făină de grâu » este o vopsea făcută acasă, ușor de preparat, non toxică, durabilă și foarte economică.
  • Principiul construcției unei case de paie
    Pentru a construi o casă de paie, alegerea materialului este esențială. Se pot folosi paie de secară sau grâu sau cele doua amestecate.
  • Ce este cobul și care sunt avantajele lui?
    Cobul este un amestec de pământ, apă, paie și nisip, amestecate si modelate manual, fără cofraje sau compresare, fără echipamente mecanice si fără aditivi chimici.
  • Ce sunt domurile geodezice?
    Casa Dom poate avea orice diametru si orice destinație – casă de locuit, show-room, restaurant, stadioane, spații pentru concerte, solarii etc, nefiind nevoie de susținere decât perimetral.

Înscrie-te la newsletter