Principiul construcției unei case de paie

Pentru a construi o casă de paie, alegerea materialului este esențială. Se pot folosi paie de secară sau grâu sau cele doua amestecate. Deoarece paiul este disponibil doar la sfârșitul verii, este necesar să găsiți cu mult înainte de începerea construcției unei case de paie producătorul care va furniza baloții de paie și să planificați nevoile exacte. Baloții de paie sunt folosiți pentru umplerea pereților exteriori și interiori, a acoperișurilor, a mansardelor și a pereților despărțitori.

Casa de paie

Există mai multe tehnici pentru construirea unei case de paie. Prima și cea mai veche, tehnica „nebraska”, constă în stivuirea baloturilor de paie unul peste altul, eșalonați ca un zid de cărămidă. Baloții de paie sunt legați împreună cu bucăți de bambus sau lemn. Această tehnică nu necesită niciun cadru particular. Pe de altă parte, trebuie rezervat pentru suprafețe mici.

Tehnica cea mai folosită pentru construirea unei case de paie este cea a cofrajului din lemn. Acesta din urmă este creat mai întâi, împreună cu acoperișul, pentru a da putere casei. Baloții de paie dreptunghiulari, adânci de 36 cm până la 46 cm, sunt apoi încorporați între stâlpi. Pentru finisarea lor, pereții de paie pot fi acoperiți cu pământ sau var și apoi vopsiți cu produse naturale.

Avantajele casei din baloți de paie

Un buget rezonabil

Având în vedere prețul scăzut al paielor, construcția unei case cu acest material poate fi realizata cu un buget foarte rezonabil în cadrul unei auto construcții. Apelând la o companie, costul mediu al unei case de paie cu o arhitectură simplă este de același ordin cu o casă convențională, dar pentru o calitate mult mai ridicată a construcției și a izolației.

O construcție simplă și rapidă

Construirea unei case de paie nu necesită cunoștințe pro și nici o rezistență fizica specială, deoarece baloții de paie nu sunt foarte grei. Ca rezultat, este ușor să-ți construiești propria casă de paie și să eviți costurile forței de muncă, printre altele. Există si proiecte participative, de cele mai multe ori organizate de asociații, care se antrenează în construcția caselor de paie.

Paiul, un material izolator

Paiul este un foarte bun izolator termic. Folosirea acesteia pentru a vă construi casa vă poate reduce semnificativ factura la încălzire. Este, de asemenea, un excelent izolator fonic.

Paie, un material sănătos

Caracteristica paiului este că nu eliberează fibre iritante sau compuși toxici. Riscurile de alergie sunt, prin urmare, zero pentru locuitorii unei case de paie. Pe de altă parte, paiul permite pereților să respire și să igienizeze casa.

Rezistența la foc a paiului

Contrar a ceea ce s-ar putea imagina, paiul oferă o bună rezistență la foc, cu condiția ca pachetele utilizate să fie compactate corespunzător.

Dezavantajele casei de paie

Casa de paie trebuie izolată de umezeală

Dezavantajul major al paielor este că se tem de umiditate. De-a lungul procesului de construire a unei case de paie, este, prin urmare, necesar să puteți depozita paiele într-un loc uscat. Lucrările de construcție trebuie efectuate numai pe vreme bună, fără ploaie. De asemenea, este esențial să se asigure fundații care să prevină toate umflăturile. Pentru a proteja casa de paie de umiditate, trebuie făcută o prelungire a acoperișului de cel puțin 50 cm.

Author

  • Vivi Livi

    "Simplitatea nu este un scop în sine, dar ajungi la ea pe măsură ce te apropii de sensul real al lucrurilor", spunea Brâncuși. Vreau să fiu, să simt, să trăiesc, să explorez, să experimentez... Spontană și mereu în căutare de nou, am început să rezonez cu ecologia, să realizez că lucrurile simple ne pot aduce un anumit nivel de liniște interioară în urma cu ceva timp. Am venit în lume pentru a fi în serviciul ființei umane, pentru a face conexiunea între oameni, pentru a evolua, pentru a iubi și poate pentru a scrie...? Scriind pentru voi, eu mă îmbogățesc, mă cultiv, învăț și mai trec un nivel din jocul vieții. Să fim binecuvântați cu toții!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *