Alpiniștii de domuri … Ai escalada un munte? Dar un dom? :)

Lasă-ți imaginația să iasă la suprafață precum au făcut și cei de la PacificDOMES! Hai!

Domurile de cățărat încep să devină o atracție în rândul oamenilor, ajungând o activitate pentru toate vârstele.

Alpinisti de domuri
Domuri de escaladat pentru adulți

Cum bine știm cu toții, mișcarea în aer liber este benefică atât pentru copii cât și pentru adulți.

Poate că de multe există dorința de a face sport însă ne blocăm de idei precum: ‘’nu am chef să alerg singur’’, ‘’ este plictisitor’’, ‘’ aș face ceva sport, însă aș face ceva nou’’. Domurile de cățărat ar putea fi una dintre soluții, dacă vrei să fii în aer liber, să te bucuri de puțină adrenalină, să îți folosești cam toți mușchii și totodată sa fii în siguranță. Cum ar fi să escaladăm și domuri, nu doar munți? Alpiniști de domuri.

Locurile de joacă pentru copii sunt foarte importante pentru dezvoltarea psihică, cognitivă și spirituală, oferind în același timp și posibilitatea de a-și dezolta încrederea în sine și de a socializa, de a crea noi prietenii.

dom pentru copii
Dom de escaladat pentru copii

Pentru cei de la PacificDOMES, siguranța este cea mai importantă, astfel că ei au creat în exterior un loc de joacă și de exerciții pentru cei mici.

Au testat și apoi au instalat o structură de dom geodezic pentru ca cei mici să aibă o nouă alternativă, mai sigură, din punct de vedere structural, pentru  a se urca și a se cățăra ca alpiniștii.

Aceste construții sunt foarte rezistente în timp, fiind formate din triunghiuri interconectate. Astfel, micii alpiniști de domuri rămân mereu în siguranță .

Escaladare în siguranță pentru copii, în natură
Dom în aer liber, escaladare în siguranta pentru micii cățărători

Domurile pentru cățărat sunt foarte apreciate în parcuri, curțile școlare, biserici, tabere pentru copii, centre în natură,  în diferite proiecte și programe de dezvoltare a comunităților.

Pentru copii, domurile sunt întrebuințate deja într-o varietate de moduri

Iată câteva metode de a folosi un dom geodezic și probabil că se vor mai găsi și altele dacă ne lăsăm imaginația să lucreze:

  • un proiect de artă
  • întreceri între ”mașini”
  • petreceri de cântat și de dansat
  • locuri de improvizații
  • locul de joacă preferat
Pentru cățărătorii de pretutindeni
Poate fi montat oriundeee

”Viitorul va aparține Naturii inteligente și acelor famili, oameni, comunități, antreprenori, conducători, care vor dezvolta o înțelegere mai profundă a naturii și vor avea un echilibru între partea virtuală și natura. Cu cât dezvoltăm mai mult tehnologia cu atât avem nevoie mai mult de natura.” – Richard Louv

Sursa foto și inspirație text: https://pacificdomes.com/best-activity-dome-climbers-create-a-floor-to-ceiling-playground/

Vrei să afli mai multe despre domurile geodezice? Varietatea de întrebuințări pe care le au și cum pot fi construite?

Haide alături de noi la primul Summit Online Gratuit din România- DOMUL GEODEZIC , 08 Octombrie – 16 Octombrie 2021

Author

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *