Interviu cu Adrian Butuc (2) – Când simplifici găsești variante mai bune

Când ești pasionat de ceva nimic nu te poate da la o parte din drumul tău. Așa face și Adrian Butuc cu domurile geodezice.

dom_geodezic_case_vii

Când a descoperit acest tip de construcție a început să studieze, să construiască cu diferite forme de îmbinare și a adus numeroase îmbunătățiri ori de câte ori a simțit că este nevoie. A încercat varianta fără conectori și varianta cu conectori. La acest moment, ce a de-a doua variantă este cea pe care o folosește, pe care el o consideră viabilă, mergând totodată cu ideea sa, că atunci când simplifici găsești variante mai bune.

După ce a mers la o expoziție cu o idee nouă despre îmbinarea elementelor pentru dom, au fost oameni care i-au preluat ideea fără să-l informeze și atunci și-a spus: „Până nu iau eu de la altul și ia altul de la mine, e bine!”

Toate experiențele l-au întărit și l-am determinat să continue acest vis, chiar dacă „piața nu era foarte deschisă” spre acest tip de casă.

Partea a doua a interviului cu Adrian Butuc o poți vedea aici:

Author

  • Stanciu Simona

    De ce sunt aici? Probabil din motive similare cu ale tale 🙂 . Pentru că vreau să învăț, să descopăr, să mă întorc către ceea ce înseamnă simplu, sănătos. În plus, iubirea pentru scris m-a adus alături de CaseVii. Împreună vrem să punem la dispoziția ta informațiile pe care le aflăm și care ni se par relevante pentru a le împărtăși, pentru a te susține și încuraja în îndeplinirea visului de a locui în casa luminoasă, veselă, din materiale (cât mai) naturale, în armonie cu natura. P.S. Pentru că nu pot sta mereu în natură, cel puțin momentan, am ales să-mi aduc natura în casă. Am început să plantez tot ce pot în ghivece și mi-am montat un hamac în sufragerie. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *