Ce sunt domurile geodezice?

Domurile geodezice sunt construcții cu forma sferică împărțită triangular, o jumătate de minge în care pentagoanele și hexagoanele de pe ea se împart în triunghiuri echilaterale și/sau isoscele (în funcție de frecvența acestuia).

Casa/ foisor Dom Geodezic
Casa/ foisor Dom Geodezic

Domurile geodezice pot avea orice diametru și orice destinație – casa de locuit, show-room, restaurant, stadioane, spații pentru concerte, solarii etc, nefiind nevoie de susținere decât perimetral. Din acest motiv investim cu 40% mai puține materiale decât la o casă obișnuită.

Avantajele unui dom

Sunt ecologice

Materialul lemnos folosit este redus cu 2/3 decât in cazul unei șarpante pe o căsuța pătrată.

Economie energetică

Costuri reduse cu 50% / 60%. În Dom aerul circulă de sus în jos eliminând condensul cauzat de diferențele de temperatură între interior și exterior. Bioclimatul din interior este uniform si sănătos neavând nevoie de alte aparate electrice sau electronice care ar cere un surplus de energie.

Asamblare rapida și întreținere ușoara

Cu o logica buna si fiind manual înnăscut, iți poți construi singur mica bijuterie.

Foarte relaxante pentru spiritul uman

Specialiștii susțin că geometria Domului reorganizează celulele corpului și relaxează mentalul

Ambient sănătos si aerisit

Lumina naturala nu ar putea fi niciodată o problema, putând-se folosi ferestre pe 70% din suprafața construcției.

Domurile geodezice au o rezistență mare la seisme, vânturi puternice, furtuni etc, datorită formei rotunde compusă de o multitudine de triunghiuri (forma care este considerată ca fiind cea mai rezistentă)

Aplicabilitate adaptabila mare

Pentru orice destinație, de la casă familială la show-room, schimbarea utilității putând-se face ușor si rapid fără a atinge structura principală de rezistență

O casă futuristă

Rezultatul final este o locuința permanentă, în care senzația de acasă, de libertate și plăcere, sunt de neegalat.

Ți-a făcut plăcere să citești acest articol? Distribuie-l acum și către prietenii tăi, să se bucure ei! 🙂

Author

  • Vivi Livi

    "Simplitatea nu este un scop în sine, dar ajungi la ea pe măsură ce te apropii de sensul real al lucrurilor", spunea Brâncuși. Vreau să fiu, să simt, să trăiesc, să explorez, să experimentez... Spontană și mereu în căutare de nou, am început să rezonez cu ecologia, să realizez că lucrurile simple ne pot aduce un anumit nivel de liniște interioară în urma cu ceva timp. Am venit în lume pentru a fi în serviciul ființei umane, pentru a face conexiunea între oameni, pentru a evolua, pentru a iubi și poate pentru a scrie...😊 Scriind pentru voi, eu mă îmbogățesc, mă cultiv, învăț și mai trec un nivel din jocul vieții. Să fim binecuvântați cu toții!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *