Comunitatea, locul unde oamenii se simt „acasă”

Ceva din natura noastră stârnește dorința, plăcerea  de a fi înconjurați de alți oameni? ‘’ Unde-s mulți, puterea crește ’’ sau… ”Unde-s mulți, creativitatea e sporită”, aș îndrăzni să spun acum.

Retreat, comunitate, gathering, întâlnire, atelier, etc. indiferent de numele sau de tema aleasă, cumva toate duc în aceeași direcție. Spre socializare, interacțiune, comuniune, creștere.

sursa foto: www.pixabay.com

Nu știu dacă și tu auzi frecvent tendința celor din jurul tău, interesul și deschiderea de a întâlni, de a se conecta cu alți oameni cu pasiuni și interese similare. Fie că este vorba despre o activitate de scurtă durată sau de ceva complex, ce presupune implicare pe o perioadă lungă și mai multe aspecte ale vieții, parcă tot asta căutăm.

În lume, înclusiv în România, sunt comunități tematice, mai mici sau mai mari, unele cu circuit închis, altele deschise și altora, cu caracter cultural, religios, educațional, spiritual, etc. Din dorința de a se smți liberi și acceptați oamenii și-au tot construit comunitatea proprie, locul unde se simt ”acasă”.

Pe https://www.ic.org/directory/ poți vedea harta unor comunități ‘’consacrate’’ din lume, comunități cu acte în regulă 🙂

În fond, vrem sau nu vrem, ne place sau nu, trăim în comunități. Fie că este vorba de familie, de școală, de blocul în care locuim, de satul/orașul, țara, continentul, planeta în care trăim. În funcție de reperul la care ne raportăm putem spune că facem parte dintr-o comunitate în fiecare clipă a vieții. Cum ar fi să-ți poți alege conștient comunitatea din care faci parte?

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să locuiești alături de oameni cu idei, pasiuni, valori similare cu ale tale?

Author

  • Stanciu Simona

    De ce sunt aici? Probabil din motive similare cu ale tale 🙂 . Pentru că vreau să învăț, să descopăr, să mă întorc către ceea ce înseamnă simplu, sănătos. În plus, iubirea pentru scris m-a adus alături de CaseVii. Împreună vrem să punem la dispoziția ta informațiile pe care le aflăm și care ni se par relevante pentru a le împărtăși, pentru a te susține și încuraja în îndeplinirea visului de a locui în casa luminoasă, veselă, din materiale (cât mai) naturale, în armonie cu natura. P.S. Pentru că nu pot sta mereu în natură, cel puțin momentan, am ales să-mi aduc natura în casă. Am început să plantez tot ce pot în ghivece și mi-am montat un hamac în sufragerie. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *